T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Hacı Sabancı Ortaokulu

Hacı Sabancı Kimdir?

       

Hacı Sabancı, 25 Haziran 1935´te Kayseri "Akçakaya´da" doğmuş, orta öğrenimi ile gençlik yıllarının ve yaşamının büyük bir bölümünü Adana´da geçirmiştir. İş hayatına Sabancı Grubu´na bağlı otomobil pazarlama ve pamuk ihracatı konusunda ticaret yapan şirkette başlamıştır. Hacı Sabancı, Sabancı Topluluğu´nu oluşturan şirketlerin kurulmasında öncülük etmiş, çeşitli görevlerde bulunmuştur.

 

Hacı Sabancı´ya Çukurova, Dokuz Eylül ve Doğu Akdeniz Üniversitesi senatoları tarafından "Fahri Doktor" unvanı verilmiştir. Hacı Sabancı ayrıca Cumhurbaşkanı Demirel tarafından "Üstün Hizmet Madalyası" ile ödüllendirilmiş, Uluslar Arası İş ve Yönetim Derneği´nce de "Ticaret alanında Balkanlar´ın En İyi Yöneticisi" seçilmiştir. Ayrıca katkıları ve çabalarıyla gelişmesinde büyük rol oynadığı Adana Organize Sanayi Bölgesi´ne Hacı Sabancı´nın ismi verilmiştir.

 

Başkanlığını yaptığı Hacı Ömer Sabancı  vakfı "VAKSA" ülkemizin 51 yerleşim merkezinde öğrenci yurdu, kültür sitesi, eğitim kurumu, spor tesisi ve sosyal tesisler olmak üzere toplam 107 kalıcı eser hizmete sunmuştur.

 

Hacı Sabancı, Sabancı Holding Yönetim kurulu başkan vekilliğinin yanı sıra, Tekstil ve Gıda Gruplarından sorumlu üyeliği, Sabana aile konseyi üyeliği ve Sabancı Holding İcra Komitesi üyeliği görevlerini yürütmüş, ayrıca Holding İnsan Kaynaklan Komitesi Başkanlığı ile Akçansa, Bossa, Carrefoursa, Çimsa, Danonesa, Exsa, Marsa KJS, Sapeksa, Üniversal, Yünsa ŞirketlerininYönetim Kurulu Başkanlıklarını yapmış, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile Çukurova Üniversitesi Vakfı mütevelli heyeti üyeliğini ve son olarak da Sabancı Üniversitesi mütevelli heyeti onursal başkanlığını başarı ile yürütmüştür.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 12.11.2019 13:13 - Görüntülenme: 2995
  Beğen | 0  kişi beğendi